Vakantiehuizendordogne

Activiteiten

De Perigord (= Dordogne) is een prachtige historische streek met veel kastelen, rivieren, zwaar aangezette wouden en mooie heuvelruggen. Het afwisselende landschap geeft elke dag weer iets nieuws te zien of te ontdekken. Water is overal aanwezig in de vorm van bronnen, beekjes, rivieren en meren. Buitensportactiviteiten krijgen in deze streek de extra aantrekkelijkheid van het ongetemde land. Wandelen, paardrijden, klimmen, all-terrain-biking, kanovaren, golfen (natuurlijk zijn er ook tennissenbanen) zijn ideale sporten om het gebied te verkennen. Natuurlijk bent u hier helemaal op de goede plek voor marktjes, terrasjes en niet te vergeten de uitstekende keuken, waar de Périgord om bekend staat. In al onze gîtes liggen mappen met alle dingen die er in de omgeving te doen zijn en wij staan graag voor u klaar om u leuke tips te geven, maar hieronder alvast een klein voorproefje: Brantôme Een prachtig oud stadje, dat ook wel het Venetië van de Dordogne wordt genoemd. Gelegen op een eiland, tegen de poorten van het Natuurpark Perigord et Limousin. Hier vindt u ondermeer een abdij uit de 9e of 10e eeuw, de oudste klokkentoren van Frankrijk en de grot van het laatste oordeel. U kunt hier heerlijk winkelen en eten. Zeker is het de moeite waard om op vrijdag ochtend de gezellige markt te bezoeken en dit schitterende stadje per kano te verkennen.

Périgueux Hoofdstad van de Dordogne met zijn indrukwekkende Romeinsbyzantijnse kathedraal "Saint Front". De prachtige middeleeuwse stad dateert uit de Romeinse tijd. Daarvan kunt u nog de Gallo-Romeinse stadsmuren en de toren van Vesone bewonderen. Périgueux heeft een oud centrum met smalle, gezellige straatjes, waar u heerlijk kunt rondwandelen en even kunt neerstrijken op één van de vele terrasjes. In het oude centrum is er iedere dag de "marché des fermiers" (boerenmarkt). Op woensdag en zaterdag is de markt vergroot en heet dan de "marché des saveurs" (markt van de smaak). De gastronomische specialiteiten van Périgueux, waaronder truffels en foie gras, nemen een ereplaats in en genieten internationale faam. De vele restaurantjes, gespecialiseerd in de regionale producten, zijn zeker de moeite waard. Jumillac le Grand Het prachtige kasteel van Jumilhac le Grand, met zijn mooie tuinen, verdient zeker een bezoek. Op het dorpsplein vindt u diverse terrasjes en restaurantjes. Eeuwenlang stond Jumilhac le Grand bekend om haar goudmijnen. Het goudmuseum organiseert goudzoek trips in de rivier de L'Isle waar u onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar geluk.

De Grotten van Villars Dichtbij Château de Puyguilhem zijn de grotten van Villars. Het perfecte uitstapje voor een hele hete dag of een regenachtige dag. Hier vindt u het grootste ondergrondse grottenstelsel van de Dordogne - meer dan 13 km. De ondergrondse rivier heeft enorme, onderling door gangen verbonden, zalen uitgeslepen. Het water heeft een prachtig natuurlijk decor gecreëerd. Tijdens de rondleiding kunt u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten bewonderen en muurschilderingen van 17.000 jaar oud. Maar denkt u eraan dat, zelfs op warme zomerdagen, het ondergronds best fris kan zijn. Dierentuin Parc du Reynou Deze prachtige en zeer ruim opgezette dierentuin is een genot voor jong en oud. U zult zich verbazen over de glorie van het natuurpark en verleid worden door de schoonheid van de dierenwereld. Gelegen rondom een 19e eeuws kasteel, biedt het natuurpark u een uniek plantendecor in wisselende kleuren gedurende de seizoenen. De dieren leven in zogenaamde semi-vrijheid, op de grote vlaktes waar u de dieren in hun natuurlijke element kunt observeren en waarderen en soms zelfs zo dichtbij kan komen dat u bijvoorbeeld de giraffen kan aanraken.